Könyvkiadók a Covid -19 előtt

2019 a járvány előtti “békeév“, a gazdasági teljesítmények mérlegadatai a halasztás miatt csak most vártak ismertté. (A 2019 évi mérlegbeszámolókat 2020 szeptember 30-ig lehetett elkészíteni és közzétenni)

A kiadók bevételi adataiban nagy változás nem történt az előző évhez képest. A Libri csoport adatait még nem lehet letölteni a Beszámoló portálról. Amint elérhetők lesznek kiegészítem a táblázatot.

2020. november 3-i állapot

A 2018. évi adatok elérhetők ide kattintva.

  • A Tevékenységi eredmény mutató az egyéb bevételekkel és ráfordításokkal (támogatások, eszközeladások, selejtezések, adók stb.) visszakorrigált üzemi – üzleti eredmény. Alapvetően a könyvkiadás tiszta eredménye, illetve ha a kiadó kereskedelmi tevékenységet, szolgáltatást végez annak eredménye is benne marad. (Vegyes tevékenységi profil). A korrekció segíti az összehasonlítást a kiadók adatai között.
  • A megtérülés mutató az átlagkészlet / 1 napi nettó árbevétel számításából jön ki. Azt fejezi ki, hogy a készletekbe befektetett kiadások hány nap alatt térülnek átlagosan meg az árbevételekből.

Add tovább...

Szerző: Dr. Bódis Béla

Könyvkiadással foglalkozó gazdasági szakember, adószakértő és könyvvizsgáló